Ga naar hoofdinhoud

Ranking BDO na World Darts Trophy belangrijk voor Lakeside 2018

Op 26 mei begint in Wales de BDO World Trophy, een van de belangrijkste toernooien van deze bond. De resultaten zullen daardoor een aanzienlijke invloed hebben op de ranking van de BDO, die weer als basis zal fungeren zodra het deelnemersveld van Lakeside 2018 wordt bepaald.

Het kwalificatietoernooi voor de World Darts Trophy verliep desastreus voor de Nederlandse kandidaten. Vorige week trachtten Derk Telnekes, Toon Greebe, Frank Heymen en Mark Schlaghecke een startbewijs te bemachtigen. Geen van hen viel in de prijzen, want de drie tickets gingen naar Jeff Smith, Carl Dennell en Martin Atkins.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Veenstra tegen oud Lakeside kampioen

Twee Nederlanders zullen elkaar in de eerste ronde treffen, te weten Danny Noppert en Willem Mandigers. Wouter Vaes staat tegenover Mark McGreeney en Wesley Harms treft Yuya Higuchi. Richard Veenstra speelt tegen een BDO-legende, namelijk Andy Fordham. Hij is een oud-winnaar van Lakeside.

De grote favoriet bij de heren is Glen Durrant, die eerder dit jaar toesloeg op Lakeside 2017. De als eerste geplaatste Duzza neemt het op tegen Brian Dawson. Martin Adams, die evenals Fordham tot het meubilair behoort van de BDO, werpt tegen Cameron Menzies.

BDO kampioen Glenn Durrant naar PDC?

Rond Lakeside waren er speculaties dat Durrant spoedig de overstap zou maken naar de PDC. Zeker toen hij in stijl de titel veroverde, leek het er op dat hij bij de BDO weinig meer te leren zou hebben. Toch schreef hij zich niet in voor de zogeheten Q-school (kwalificatieschool) van de PDC.

Maar in een recent interview laat hij weten dat het geen principiële beslissing was. Het lag eerder samen met logistiek. De Q-school zou daags na Lakeside starten, maar zo vers na een enorm hoogtepunt zou hij mentaal en fysiek niet klaar zijn voor nieuwe veeleisende partijen. Ook had hij twijfels over de reactie van BDO op zo’n flukse overstap. “Wat menen niet beseffen is dat ik een contract had getekend voor Lakeside. Ik wilde echt niet het risico nemen dat ik naar de rechtbank zou moeten gaan om mijn prijzengeld te krijgen.” Maar het is nog steeds Durrants ambitie om het nog eens te proberen bij de PDC, zeker nu hij “dichter bij de 50 dan bij de 40” is.

Je kunt nu al darts uitslagen voorspellen! Verdien leuk bij met een weddenschap darten…

Back To Top