Ga naar hoofdinhoud

Richard Veenstra eerste geplaatst voor BDO World Darts Trophy

Richard Veenstra voert de plaatsingslijst aan voor de BDO World Darts Trophy, na het Lakeside WK Darts een van de grotere toernooien van de bond. Zodoende zijn er ook veel rankingspunten te verdienen, die weer van pas komen om er begin 2020 weer bij te zijn op het wereldkampioenschap.

Geplaatste Nederlanders World Darts Trophy

Op 30 augustus gaat de World Darts Trophy van start, kortom: de vaststelling van de geplaatste spelers komt vrij vroeg. Veenstra en de vijftien andere geplaatste darters kunnen dus in alle rust toewerken naar dit zomerse hoogtepunt op de BDO-kalender.

Veenstra is niet de enige Nederlander die alvast een ticket naar Manchester, alwaar het dartsevent in het beursgebouw Event City plaatsvindt, kan boeken. Wesley Harms is als derde geplaatst, Willem Mandigers als tiende en Derk Telnekes als vijftiende. Martijn Kleermaker is ook welkom, maar staat net te laag op de BDO-ranking om een beschermde status te krijgen.

Met wedden op darts bij de bookmakers maak je het nog spannender!

Lakeside winnares ook van de partij

Sinds 2014 staat de World Darts Trophy op de kalender van de British Darts Organisation. In tegenstelling tot Lakeside wordt niet via sets gespeeld maar via legs. De prijzenpot bevat 78.000 Britse pond bij de heren en 22.000 bij de dames. Eurosport heeft de rechten in handen en zal de partijen live uitzenden.

Bij de vrouwen is Lisa Ashton de aanvoerder van de plaatsingslijst. Aileen de Graaf zal als vierde geplaatste haar opwachting maken in Manchester. Sharon Prins mag ook opdraven, maar al deze namen staan momenteel in de schaduw bij de verrassende winnares van het Lakeside WK Darts 2019: Mikuru Suzuki. Zij gaat ook weer haar kunsten vertonen.

Richard Veenstra moet fraaie reeks voortzetten

Veenstra wordt dus gezien als grote kanshebber, maar hoe zijn de prestaties van de darter uit Overijssel sinds hij al in de achtste finale van Lakeside werd uitgeschakeld? In februari kwam hij die teleurstelling te boven door het Dutch Open te winnen, daarna ging het ook prima op het Slowaakse Open (halve finale), de Isle of Man Classic (winnaar) en de Isle of Man Open (tweede). Nu dus zorgen dat hij de komende drie maanden die fraaie reeks door kan trekken richting de World Darts Trophy.

Back To Top