Ga naar hoofdinhoud

Richard Veenstra favoriet in kwartfinale Lakeside 2018

Lakeside WK Darts 2018. Richard Veenstra speelt vanmiddag in de kwartfinale van het WK Darts van de BDO. Gisteren versloeg hij Geert de Vos met 4-0 en vandaag treft hij de Duitser Michael Unterbuchner, die zich toch wel aan het ontpoppen is als de verrassing van deze editie van de Lakeside.

Het damestoernooi gaat verder zonder Nederlandse vrouwen: gisteren werden ook Sharon Prins en Aileen de Graaf uitgeschakeld. Maar we hebben wel een Nederlandse wereldkampioen: in de finale van het jeugd-WK prolongeerde Justin van Tergouw zijn titel met een 3-1 zege op Killian Heffernan.

Onderaan meer over de voorspellingen en live streaming Lakeside.

Richard Veenstra Lakeside 2018

Veenstra boekte gisteren een briljante zege op de Geert de Vos, de beste Belg binnen de BDO. De Vos speelt niet zijn sterkste seizoen en kwam ook gisteren weer niet lekker in zijn spel – iets waar Veenstra heel goed gebruik van kon maken. Met een gemiddelde van 90,85 pakte hij met 3-0, 3-1, 3-1, 3-1 alle vier de sets.

Michael Unterbuchner, bijnaam T-Rex, kwam binnen op de Lakeside als een van de Play-off Qualifiers. Hij is de nummer 82 van de BDO-Ranking en is sinds 2015 actief binnen deze dartersbond.
T-Rex won nog nooit een toernooi. Afgelopen jaar begon hij steeds beter te spelen en liet een mooie progressie zien. Van een plek bij de laatste 48 op de World Masters, naar een plek bij de laatste 24 tijdens het Zuiderduin Finders Darts Masters, en van de kwartfinale van de WDF World Cup Singles naar een plek in de kwartfinale van het wereldkampioenschap in de Lakeside Club in Frimley Green.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Doorbraak Michael Unterbuchner

Gisteren versloeg de Duitser een van de topfavorieten van dit toernooi. Martin Phillips ging met 4-2 ten onder in zijn gevecht tegen de T-Rex. Vanavond staat hij met Richard Veenstra aan de oche in de strijd om een plek in de halve finale van Lakeside 2018.

Richard Veenstra is de meer ervaren speler, maar de Duitser staat op het punt om een echte doorbraak te beleven. Hij heeft al laten zien dat hij de druk aankan met overwinningen op David Cameron, Jamie Hughes en gisteren dus Martin Phillips, alle drie niet de minste spelers binnen de BDO. En dat in een zinderende Lakeside Club.

Glen Durrant en Andy Baetens

Vandaag staat er ook nog een Belg op het podium. Andy Baetens die het opneemt tegen publiekslieveling Scott Waites. Scotty 2 Hotty was in 2013 en 2016 wereldkampioen darten. Baetens staat dit jaar voor het eerst op het Lakeside WK Darts en brak dit jaar door met drie toernooititels.

Ook titelverdediger Glen Durrant komt in actie. De Engelsman neemt het op tegen de Welshman Jim Williams, de nummer 9 van de BDO-ranking. Deze mannen speelden al acht keer eerder tegen elkaar. Durrant won vijf keer en Williams won drie van de partijen. De laatste keer was op het Zuiderduin Masters van afgelopen jaar toen hij Durrant met 5-3 naar huis stuurde.

Voorspellingen darts

Scott Waites is met een notering van 1.61 favoriet in de partij tegen Andy Baetens – die 2.20 noteert bij bookmaker Mr Green. Richard Veenstra is met 1.60 favoriet tegen Unterbuchner @2.30. Combineer je de odds van Waites en Veenstra in één weddenschap dan pak je 2.58 voor je elke euro die je inzet – moeten ze wel allebei winnen uiteraard.

De odds voor Veenstra om de wereldtitel te pakken, zijn op dit moment bij bookmaker Mr Green 13.00. Durrant blijft favoriet tegen een notering van 1.61. Baetens noteert 16.00 en Unterbuchner 17.00.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live streams kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

Programma Lakeside vandaag

Volledig: speelschema Lakeside 2018

Vrijdagmiddag 12 januari
Scott Waites – Andy Baetens
Trina Gulliver – Anastasia Dobromyslova
Glen Durrant – Jim Williams
Vrijdagavond 12 januari
Deta Hedman – Lisa Ashton
Richard Veenstra – Michael Unterbuchner
Mark McGeeney – Wayne Warren

Back To Top