Ga naar hoofdinhoud

Richard Veenstra presteert goed bij BDO: GSOD in zicht

Bij de British Darts Organisation gebeurt er tamelijk veel de afgelopen tijd. Ondertussen gaan de toernooien ook gewoon door. Zo werd vorige week de BDO World Trophy gespeeld en bijna ging een Nederlander met de hoofdprijs aan de haal. Richard Veenstra werd echter in de finale afgestopt door Jim Williams.

Richard Veenstra presteert goed bij BDO

Veenstra is al jaren een van de toppers bij de BDO en momenteel presteert hij buitengewoon goed. Hij verloor de finale van de World Trophy met 8-6 en stoomde afgelopen weekend gelijk op naar de eindstrijd van de EDO England Masters. Daarin is Scott Mitchell zijn opponent. Op de ranglijst van de BDO bezet Veenstra de tweede plek. Plaatsing voor Lakeside 2020 is daarmee al zo goed al zeker. Alhoewel, moeten we het nog wel Lakeside noemen? Begin volgend jaar is immers niet meer de evenementenzaal Lakeside in Grimley Green het strijdtoneel van het officieuze wereldkampioenschap darts van de BDO. Het circus verhuist naar de Indigozaal van de O2 in Londen.

Nederlanders op WK Darts

De top zestien van de BDO-ranking geniet op het WK Darts een geplaatste status. Nemen we de huidige ranglijst als graadmeter, dan zullen naast Veenstra ook Wesley Harms, Martijn Kleermaker, Willem Mandigers en Chris Landman van de partij zijn. Voor Veenstra is het mogelijk dat hij al voor die tijd op een ander groot toernooi mag spelen: de Grand Slam of Darts. Dat is het enige toernooi waarop spelers van de bonden PDC en BDO elkaar treffen.

Geen overstap naar PDC voor Veenstra

“De beste acht BDO-spelers gaan er naartoe. Vorig jaar miste ik het toernooi op drie punten. Als ze de criteria van vorig jaar hanteren dan ben ik er dit jaar wel bij”, zo zegt Veenstra. De Ossenzijler kan in september warm draaien bij de England Classic, de British Open en de British Classic Een overstap naar de PDC vindt hij momenteel geen reële optie. “Je moet het allemaal ook kunnen combineren en dat gaat nu goed. Ik heb een goede baan in Steenwijk. Wellicht als ik wat ouder ben wil ik daar wel eens kijken”, aldus de 38-jarige darter die pas vijf jaar terug begon met serieuze wedstrijden spelen.

Eerste vrouwelijke scheidsrechter darts

Ook het scheidsrechterskorps van de BDO is op de schop gegaan. Bij de World Trophy waren vijf nieuwe mastercallers actief. Kerrie Crompton werd de eerste vrouwelijke dartscheids ooit bij een tv-toernooi.

Back To Top