Ga naar hoofdinhoud

Richard Veenstra, Sharon Prins en Dennie Olde Kalter BDO WK Darts vandaag

Vandaag, dinsdag 7 januari 2020, staan er acht eerste en tweede ronde partijen op het BDO WK Darts schema. Tussen alle namen bevinden zich drie Nederlanders: Richard Veenstra, Sharon Prins en Dennie Olde Kalter.

Wesley Harms door naar derde ronde WK Darts

Maandag won Wesley Harms in zijn openingspartij met 3-2 van Andreas Harrysson. De heren maakten er een aantrekkelijk duel van. Harms liet in de allereerste leg met een finish van 101 zien dat ook bij de BDO, die toch in de schaduw staat van de bond PDC, fraaie staaltjes van het betere darts te zien zijn. En toen in de slotset op 2-2 een tie-break nodig bleek was iedereen in de Indigo zaal van de O2 te Londen helemaal bij de les. Harms brak via een checkout van 121 en hield daarna zijn eigen leg. Zo won hij met 3-2, 2-3, 2-3, 3-0, 4-2.

BDO WK Darts vandaag: Richard Veenstra – Justin Hood

Richard Veenstra is als derde geplaatst op dit WK en hoefde zich daarom niet te bekommeren om kwalificatie. Hood moest echter wel een zwaar parcours afleggen om een ticket te krijgen. Onderweg versloeg hij onder meer Jeff Smith, niet de eerste en beste: de Canadees stond in 2016 in de finale. Daarmee was Hood er nog niet. In de voorronde voor dit WK moest hij afrekenen met Gabriel Pascaru. Dat lukte, met 3-1 in sets.

Veenstra stond al eens in halve finale Lakeside

Ook na wat zoekwerk komt er niet zoveel meer informatie over Hood bovendrijven. Veenstra heeft vergeleken daarmee een veel stevigere statuur, bijvoorbeeld door acht BDO-titels te winnen en in 2016 de halve finale van Lakeside te bereiken. De 38-jarige darter uit Ossenzijl is een jaar of zes geleden begonnen met profwedstrijden spelen, maar verdient er niet genoeg mee om fulltime prof te worden. Hij is ook nog inkoper bij Steeler Yachts.


Wedden op darts | Richard Veenstra noteert bij de bookmakers 1.46 voor de winst en Justin Hood staat op 2.70. We gaan voor 3-1 in sets voor Veenstra @3.50.

Programma darts dinsdag 7 januari

Middag 14:00-18:00
David Evans v Cameron/Fullwell (RD1)
Nick Kenny v Dennie Olde Kalter (RD1)
Anastasia Dobromyslova v Sharon Prins (RD1 Women)
Richard Veenstra v Justin Hood (RD1)

Avond 20:00-00:00
Gary Robson v Ben Hazel (RD1)
Lisa Ashton v Paula Jacklin (RD1 Women)
Scott Mitchell v Leighton Bennett (RD1)
Ryan Hogarth v Thibault Tricole (RD1)

Check speelschema WK Darts voor het volledige programma en alle uitslagen.

Back To Top