Ga naar hoofdinhoud

Richard Veenstra stijgt na Dutch Open naar derde plek BDO ranking

Richard Veenstra heeft zijn hoogste positie op de BDO ranking ooit opgeëist. De Nederlander staat na zijn eindzege op het Dutch Open op plek drie. Verder stijgen is zeker mogelijk, want koploper Glen Durrant is overgetapt naar de bond PDC en gaat geen punten meer bij de BDO oprapen.

BDO Ranking

Durrant, die vorige maand succes had bij de kwalificatieschool van de PDC, heeft 382 punten op de zogeheten rollende ranking, oftewel de lijst over de afgelopen twaalf maanden. De BDO houdt ook een jaarlijst bij die dus begint op 1 januari, maar de ‘rolling table’ is maatgevend bij het verdelen van startbewijzen en geplaatste posities bij de BDO-evenementen.

Jim Williams staat tweede met 348 punten en slechts een paar dartsworpen daarachter staat nu Veenstra met 339 punten. De samenstelling van de lijst is tamelijk ingewikkeld – zo tellen bijvoorbeeld alleen de twaalf beste resultaten qua behaalde punten mee.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Richard Veenstra kan verder stijgen

Momenteel is het dertiende beste resultaat van Veenstra het bereiken van de laatste 32 bij het Tsjechische Open, goed voor tien punten. Oftewel: als hij bij een van zijn komende toernooien meer dan tien punten vergaart, dan komt dat zijn puntentotaal ten goede. En andersom heeft hij niks aan minder dan tien punten, dan blijft zijn aantal gelijk (of wordt het minder als er een resultaat van de afgelopen 365 dagen wegvalt).

Bij Williams ligt de drempel iets hoger om zijn totaal op korte termijn op te krikken. Zijn dertiende beste resultaat is de halve finale op het Luxemburgse Open (zestien punten). Al zal Glen Durrant nog minstens tot medio maart de toppositie vasthouden, want de komende weken vallen er nog niet heel veel punten bij hem weg.

Lakeside winnen het grote doel

Dat is anders zodra hij de eindzege op het Isle of Man Open van 10 maart 2018 niet kan verdedigen. Die was goed voor liefst 49 punten, evenveel als de winst op Lakeside 2019! Veenstra is niet te porren voor een switch naar PDC. Hij vindt het sfeertje bij de BDO wel prima en jaagt het grote geld niet na. “Bij de PDC ben je bijna veertig weekenden per jaar weg en dat is moeilijk te combineren met een druk gezin”, zo verklaart hij. Zijn grote doel is dan ook om een keer Lakeside te winnen. Wie weet in 2020?

Back To Top