Ga naar hoofdinhoud

Scott Mitchell winnaar BDO Lakeside WK darts 2015

BDO Lakeside WK darts 2015 Het is niet Martin Adams, maar Scott Mitchell die er met de titel van doorgaat op de Lakeside Country Club. De Engelsman is namelijk degene die Lakeside darts, ook wel bekend als het WK van de BDO, op zijn naam schrijft. In de finale tegen zijn landgenoot Adams moest hij wel tot het uiterste gaan. Met maar liefst 7-6 trok Mitchell aan het langste eind. Zijn eerste Lakeside-titel. Adams won het toernooi al wel eerder.

Wedden op darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Scott Mitchell wint in finale van Martin Adams Lakeside WK darts 2015

Martin ‘Wolfie’ Adams was in deze op finale op voorhand de favoriet. Dit heeft hij niet kunnen waarmaken. Mitchell speelde een ontzettend sterk toernooi. In de halve verpulverde hij zijn tegenstander met 6-0. In de eerste ronde was het de toch bekende darter Tony O’Shea die naar huis werd gestuurd. En Mitchell lukte het dus om die knappe overwinning om te zetten naar de toernooiwinst. Op voorhand zeker niet verwacht.

Martin Adams kende ook een goede reeks. Achtereenvolgens versloeg hij Dekker, Widmayer, Montgomery en Durrant. De wedstrijd tegen Durrant was een ware thriller. Met 6-5 won Adams die halve finale, maar geen voorbode dus voor de eindzege. In de eerste ronde ging onze landgenoot kansloos onderuit. Dekker verloor namelijk met 3-0 in sets van ‘Wolfie’. De finale van gisteren was niet de eerste ontmoeting tussen de twee Engelse darters. De keer daarvoor was het Martin Adams die de winst binnenhaalde. Dat was overigens in 2012, niet heel recent dus.

Lisa Ashton winnaar Lakeside WK darts 2015 vrouwen

Bij de vrouwen was de winnares eergisteren al bekend. Lisa Ashton pakte haar tweede Lakeside-titel op rij. Vorig jaar was het Deta Hedman die in de finale verslagen werd, dit jaar was het Sherrock. Ashton moest om die finale te halen eerst Hedman weer verslaan. En dat lukte. De finale tegen Sherrock ging met 3-1 in sets naar Ashton. Het toernooi kent dus twee mooie winnaars, maar niet de verwachte winnaars. Bij de vrouwen hoorde Ashton zeker bij de favorieten, Mitchell in mindere mate. In het mannentoernooi werd er vooral gekeken naar Darryl Fitton, Alan Norris, Phillips en Martin Adams. Vorig jaar was het Stephen Bunting die de titel pakte. Dit jaar deed hij niet mee. De Engelsman haalde de kwartfinale op het WK van de PDC.

Back To Top