Ga naar hoofdinhoud

De favoriet op het BDO lakeside darts WK 2014 is Scott Waites, geboren op 17 februari 1977, is een Engelse darter die vanaf het jaar 2004 toernooien speelt die georganiseerd worden. ‘Scotty 2 Hotty’ wist tot dusver drie BDO Majors op zijn naam te schrijven en slaagde er als enige BDO-vertegenwoordiger in om de Grand Slam of Darts te winnen.

De in Bradford geboren Waites boekte zijn eerste succes in 2007, toen hij de sterkste was op de ‘Dutch Open’. In dat jaar won hij ook de Welsh Masters en bereikte hij de finale op de Scottish Open.

‘Scotty 2 Hotty’

In 2008 maakte ‘Scotty 2 Hotty’ zijn debuut op Lakeside, het wereldkampioenschap van de BDO. Hij schopte het tot de laatste acht na overwinningen op Mike Veitch en Remco van Eijden. Brian ‘Woody’ Woods bleek in de kwartfinale een maatje te groot. Later dat jaar won hij nog de BDO Goldcup en was hij verliezend finalist op de Winmau World Masters. Deze successen zorgde ervoor dat Waites het jaar afsloot als nummer één van de wereld bij de BDO.

Zijn eerste grote titel won de Engelsman in 2010, toen hij de sterkste was op de Grand Slam of Darts. Na de groepsfase doorgekomen te zijn, won hij van Raymond van Barneveld, Co Stopmé en Steve Beaton. Vervolgens liet hij in de finale James Wade kansloos, waardoor hij de eerste BDO-vertegenwoordiger was die de Grand Slam of Darts wist te winnen.

In 2011 won Waites zijn eerste twee BDO Majer toernooien. Op de Winmau World Masters was hij in de finale te sterk voor Dean Winstanley en de Zuiderduin Masters won Waites ten koste van Daryll Fitton, die een aantal ‘matchdarts’ liet liggen.

Scott Waites Winnaar BDO Lakeside WK darts 2013

Ondanks al deze successen lukte het Waites maat niet om het wereldkampioenschap bij de BDO te winnen. Na drie kwartfinales (2008, 2009 en 2010) en twee tweede rondes (2011 en 2012) was Lakeside 2013 dan eindelijk zijn toernooi. Met grote overmacht, hij won de finale met maar liefst 7-1 te sterk voor Tony O’Shea, mocht hij zich eindelijk wereldkampioen van de BDO noemen.

Back To Top