Ga naar hoofdinhoud

Start Lakeside 2019: Harms, Prins en Telnekes op dag 1 aan de oche

Zaterdag 5 januari begint de Lakeside, het wereldkampioenschap darts van de BDO. Acht Nederlanders komen tijdens het toernooi in actie: zes bij de mannen en twee bij de vrouwen. Op de eerste dag speelt Derk Telnekes in de openingswedstrijd tegen Mark McGeeney.

’s Avonds speelt Sharon Prins in haar eerste wedstrijd van het vrouwentoernooi tegen de Engelse Roz Bulmer. En in de laatste partij van de avond neemt Wesley Harms het op tegen niemand minder dan Tony O’Shea. Een mooi darts programma dus op de eerste Lakeside-dag!

Eerste wedstrijd Lakeside: McGeeney – Derk Telnekes

Derk Telnekes is de eerste Nederlander die in actie komt op de Lakeside. Hij speelt tegen Mark McGeeney, bijgenaamde de Gladiator en de huidige nummer twee van de BDO. Telnekes staat dertiende op die ranking en is pas 23 jaar oud. De afgelopen twee jaar timmert hij hard aan de weg en zijn ster is rijzende.

Het is niet onmogelijk…

Afgelopen jaar was McGeeney de verliezende finalist van de Lakeside. Geen makkelijke tegenstander dus voor Telnekes om tegen te openen. Maar ook geen onoverwinnelijke tegenstander. Ze kwamen elkaar drie keer eerder tegen, steeds in de laatste fase van een toernooi en drie keer binnen een jaar. McGeeney won tweemaal maar Telnekes versloeg de Gladiator met 5-3 tijdens een major, de German Open.

Bij hun laatste treffen, afgelopen oktober tijdens de Turkish Open, verloor Telnekes andermaal met 5-2 van de Gladiator in de halve finale. McGeeney won dat toernooi later na de finale tegen Wesley Harms.

Sharon Prins – Roz Bulmer

In de avond neemt Sharon Prins het op tegen Roz Bulmer. Deze Engelse dartster is als twaalfde geplaatst volgens de ranking van het afgelopen jaar en maakte afgelopen juni indruk door Prins met 4-0 te whitewashen tijdens de BDO World Trophy voor vrouwen. In de volgende ronde was Roz echter zelf de klos: Fallon Sherrock walste met een 5-0 witwaskwast over haar heen. Voor Prins is haar openingswedstrijd dan ook een mooie gelegenheid om zich te revancheren.

’s Middags spelen Lisa Ashton, de verdedigend Lakeside kampioen bij de vrouwen, en de Japanse debutante Mikuru Suzuki in de openingswedstrijd van het vrouwentoernooi.

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Lakeside 2019: Wesley Harms – Tony O’Shea

In de laatste wedstrijd van de avond zal Wesley Harms proberen om de dartslegende Tony O’Shea uit het toernooi te spelen. Wonderlijk genoeg zijn er geen recente statistieken te vinden over eerdere partijen tussen de twee mannen die allebei al lang meedraaien in de BDO, en dat maakt deze wedstrijd extra bijzonder.

O’Shea keerde eigenlijk nog maar net terug in de moederschoot van de BDO na een uitstapje van slechts korte duur naar de PDC. Afgelopen jaar was zijn ranking te slecht om de Lakeside te mogen spelen, en dus zette hij in op een PDC Tour card. Die kreeg hij niet te pakken en dus keerde hij weer terug naar de BDO.

Sparky heeft appeltje te schillen met Silverback

De 57-jarige ‘Silverback’ heeft een lange staat van dienst en was drie keer verliezend kampioen van de Lakeside. Harms is een stuk jonger met zijn 34 jaar, maar desondanks stond ‘Sparky’ ook al tweemaal in de halve finale op de Lakeside, in 2012 en 2013. Beide keren was het uitgerekend Tony O’Shea die hem uit de finale wist te houden. Sparky heeft dus nog wel een appeltje te schillen met Good ‘Ole Silverback en zal getergd zijn om O’Shea’s terugkeer bij de BDO zo onsuccesvol mogelijk te laten verlopen.

Harms is de huidige nummer 5 van de BDO en afgelopen jaar won hij o.a. het Wesfries Open, de England Classic en de Italian Grand Masters.

Voorspellingen Lakeside dag 1

Gokje wagen met wedden op Lakeside darts? Hoewel de Lakeside niet meer de grandeur van weleer heeft, wordt er nog steeds op wedstrijden ingezet bij de bookmakers. Zo biedt Mr Green odds van 2.88 voor Dirk Telnekes in zijn strijd tegen Mark McGeeney (1.40). En Wesley Harms gaat volgens de bookmakers dit keer winnen van aartsrivaal O’Shea! Gokken op een overwinning van de Nederlander levert je 1.44 x je inleg op bij een goede voorspelling. Een zege van Silverback noteert 2.70. Er wordt in sets gespeeld en voor een correcte score-voorspelling van 3-1 noteert bookmaker Mr Green 3.50.

Programma Lakeside 2019

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen. Het schema voor zaterdag 5 januari ziet er als volgt uit:

Middagessie
14.00 – Mark McGeeney (ENG) v Derk Telnekes (NED)
15.15 – Jim Widmayer (USA) v Nigel Heydon (ENG)
16.30 – Lisa Ashton (ENG) v Mikuru Suzuki (JPN)
17.00 – Martin Phillips (WAL) v Conan Whitehead (ENG)

Avondsessie
19:00 – Paul Hogan (ENG) v Wesley Newton (ENG)
20.15 – Sharon Prins (NED) v Roz Bulmer (ENG)
20.45 – Mal Cuming (AUS) v Justin Thompson (AUS)
22.00 – Wesley Harms (NED) v Tony O’Shea (ENG)

Back To Top