Ga naar hoofdinhoud

De 28-jarige Stephen Bunting is de huidige nummer één van de wereld bij de BDO en ook een van de favorieten op de titel WK darts 2014, ook wel bekend als de British Darts Organisation. Bunting, die liefkozend ‘The Bullet’ wordt genoemd, gooide op twaalfjarige leeftijd zijn eerste pijlen richting het bord en is sinds 2002 professional dartsspeler.

Als tiener stond Bunting bekend als een groot talent. Hij won al op jonge leeftijd een aantal toernooien, zoals de British Teenager Open en de World Youth Masters in 2001. Een jaar later won was de Engelsman ook de sterkste op de WDF Europe Youth Cup 2002.

In 2004 maakte ‘The Bullet’ op achttienjarige leeftijd zijn debuut op de World Professional Darts Championship. In zijn eerste partij versloeg hij Vincent van der Voort, om vervolgens in de tweede ronde met 3-0 te verliezen van Ted Hankey. Een jaar later stond Bunting opnieuw op Lakeside, maar toen ging hij al in de eerste ronde onderuit tegen John Henderson.

Stephen Bunting weinig succesvol op Lakeside WK darts

De daaropvolgende jaren boekte ‘The Bullet’ weinig successen, waardoor hij zich diverse keren niet voor het wereldkampioenschap darts wist te plaatsen. In 2008 won Bunting het Lytham St. Annes Open, waar hij in de finale Robbie Green met 5-2 versloeg. Hetzelfde jaar won hij het Northern Ireland Open en wist hij zich te plaatsen als reserve voor Lakeside 2009.

Vier jaar later won Bunting zijn eerste grote toernooi, de Winmau World Masters 2012. In datzelfde jaar schreef hij ook de Zuiderduin Masters voor het eerst op zijn naam, door in de finale met maar liefst 5-0 te winnen van Alan ‘Chuck’ Norris.

In 2013 kon ‘The Bullet’ de hoge verwachtingen op Lakeside opnieuw niet waarmaken. Hij verloor al in de tweede ronde met 4-2 van Daryll Fitton. Wel wist Bunting zijn titel op de Winmau World Masters met succes te verdedigen en won hij diverse dartstoernooien in eigen land.

Back To Top