Ga naar hoofdinhoud

Titelverdedigster Dobromyslova topfavoriet BDO Lakeside 2014

Anastasia Dobromyslova start zaterdag 4 januari als topfavoriet aan het damestoernooi van Lakeside WK darts 2014. De 29-jarige Russin is de huidige nummer vijf van de British Darts Organisation en schreef de wereldtitel de afgelopen twee jaar op haar naam.

From Russia With Love’, die gedurende haar carrière al meerdere keren aan een herentoernooi deelnam, won in 2013 geen enkel Major-toernooi. Op de Zuiderduin Masters was ze de verliezend finalist en op de Winmau World Masters strandde ze al voor de kwartfinales.

Dobromyslova begint haar Lakeside 2014 met een wedstrijd tegen Karin Krappen. Op papier moet de Nederlandse geen enkel probleem zijn voor Dobromyslova, maar in de dartssport is alles mogelijk.

Gulliver en Ashton outsiders voor Lakeside titel

Trina Gulliver en Lisa Ashton lijken op voorhand de grootste uitdagers om Dobromyslova van haar vierde wereldtitel af te houden. Beide dames zijn al jaren actief op toernooien van de BDO.

Gulliver, die de openingswedstrijd van Lakeside 2014 speelt tegen Tamara Schuur, weet hoe het voelt om het World Darts Championship te winnen. De inmiddels 44-jarige Engelse was tussen 2001 en 2007 ongeslagen in de Lakeside Country Club. In 2010 en 2011 voegde ze daar nog twee titels aan toe.

De 43-jarige Ashton stond afgelopen jaar voor het eerst in de finale van Lakeside WK darts, die met 2-1 verloren ging tegen Dobromyslova. De huidige nummer vijftien van de wereld won gedurende haar carrière twee grote toernooien: de Zuiderduin Masters in 2008 en de Winmau World Masters in 2011.

Lakeside World Championship

De Lakeside Country Club in het Engelse plaatsje Frimley Green staat van zaterdag 4 januari 2014 tot en met zondag 12 januari 2014 volledig in het teken van Lakeside World Darts Championship 2014, het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld.

Back To Top