Ga naar hoofdinhoud

Al jaren heerst Trina Gulliver op Lakeside. De Engelse schreef het toernooi reeds negen keer op haar naam en hiermee is het sprookje nog lang niet over. Vanaf het jaar 2001, toen het toernooi voor het eerst werd georganiseerd voor vrouwen, wist ze het toernooi te winnen, op uitzondering van de jaren 2008 en 2009. Trina Gulliver zal ook dit jaar weer een gooi doen naar de titel. De kans dat ze wint is gigantisch, gezien het feit dat de concurrentie het erg laat afweten.

Golden Girl Trina Gulliver

Sinds 1996 speelt Trina Gulliver darts op professioneel niveau. Ze heeft al indrukwekkende prestaties neergezet, wat heeft geresulteerd in de toepasselijke bijnaam ‘Golden Girl’. De 42-jarige vrouw uit Warwickshire wist deze jaargang echter niet de finale te behalen. Hiermee kwam een einde aan de reeks van 11 finales op rij, waarvan ze er slechts twee verloor. Vele finalisten kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

Hoenselaar Nederlandse top

Francis Hoenselaar is een Nederlandse dartsspeelster. Zij bleek in de afgelopen jaren één van Gulliver’s grootste concurrenten. Hoenselaar stond maarliefst vijf keer tegenover Gulliver in de finale op het Lakeside. Echter, ze wist de titel maar één keer binnen te slepen. Anastasia Dobromyslova was de andere vrouw die Gulliver ooit versloeg in een Lakeside finale. Zij gunde de Engelse zelfs geen setwinst.

2012 Lakeside vrouwen

In de afgelopen maanden heeft Gulliver haar vorm nog niet getoond. Het Lakeside darttoernooi van 2012 kende een verrassing doordat ze de finale niet wist te halen, iets wat haar in de elf voorgaande jaren nog niet was voorgekomen. Wél staat ze momenteel eerste in de huidige ranking van de BDO en is er nog niet veel voor haar om zorgen over te maken.

Trina Gulliver zal als absolute topfavoriet het damestoernooi van Lakeside binnen treden. Haar geboekte resultaten zijn indrukwekkend en haar concurrenten kunnen hier nauwelijks aan tippen. Hoenselaar en Dobromyslova zijn haar voornaamste gevaren. Zij weten immers hoe het is om van de Engelse te winnen.

Back To Top