Ga naar hoofdinhoud

Waites wint Lakeside WK Darts 2013

Scott Waites volgt Nederlander Christian Kist op als winnaar van de Lakeside World Darts Championships. Met 7-1 werd de finale gewonnen van Tony O’Shea die in de eindstrijd maar niet in zijn spel wist te komen.

De openingsleg van de finale van Lakeside 2013 werd gepakt door Tony O’Shea, maar het initiatief werd al vroeg in de partij gepakt door ‘’Scotty 2 Hotty’’. Met 3-1 trekt hij de eerste set naar zich toe. In de tweede set loopt het uit naar een vijfde en beslissende leg welke door Waites wordt binnengesleept. Met 3-1 3-0 en 3-0 gaan ook de derde, vierde en vijfde set naar de als derde geplaatste Waites. In de laatste set voor de pauze is het dan toch ‘’Silverback’’ die met 3-2 een set weet binnen te halen.

Na deze zesde set is het tijd voor de pauze en lijkt men er het geloof in te krijgen dat er mogelijk nog een comeback in zit voor O’Shea. Na de onderbreking gaat de set toch naar Waites met 3-1, maar in de zevende set laat O’Shea zich van zijn beste kant zien met een 158-finish via twee keer triple 20 en dubbel 19. Het blijkt echter slechts uitstel van executie want met een 110-finish en een 3-1 overwinning in de zevendse set weet Scott Waites zijn eerste Lakeside titel 2013 op zijn naam te schrijven.

Waites mag met zijn titel 100.000 Engelse ponden bij schrijven op zijn rekening.

Dobromyslova winnares Lakeside 2013

Het damestoernooi van de dartsbond BDO is gewonnen door Anastasia Dobromyslova. De Russische speelster was in de finale met 2-1 in sets te sterk voor Lisa Ashton uit Engeland.

De eerste set werd met 3-1 gewonnen door Dobromyslova, maar Ashton gaf zich niet gewonnen. De Engelse wist het tweede bedrijf met 3-1 naar zich toe te slepen. Uiteindelijk werd de derde en beslissende set toch gewonnen door de titelverdedigster: 3-1.

Back To Top