Ga naar hoofdinhoud

WDF weert Russische spelers op Lakeside WK Darts 2022

Nog een ruime week te gaan en dan gaat het Lakeside WK Darts van start! Het fameuze wereldkampioenschap darten dat tot 2020 door de BDO werd georganiseerd, wordt door de WDF nieuw leven ingeblazen en zal voor de 44e keer worden gehouden.

Lakeside WK Darts 2022: nog een week te gaan

Oorspronkelijk stond het Lakeside darts kampioenschap gepland voor begin januari maar kon toen vanwege de oprukkende Omikron variant (corona) niet doorgaan. Het toernooi werd uitgesteld tot begin april.

WDF weert Russische spelers

De loting had al plaatsgevonden en het Lakeside WK Darts speelschema was ook helemaal ingevuld. Daar zou niets aan veranderd zijn ware het niet dat de oorlog in Oekraïne uitbrak en Russische deelnemers nu niet meer welkom zijn op het WK in Frimley Green. Vier namen werden van de lijst geschrapt: Anastasia Dobromyslova, Elena Shulgina, Aleksey Kadochnikov en Roman Obukhov.

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

Anastasia Dobromyslova wordt gemist

Het was een moeilijke maar niet te vermijden beslissing die de BDO moest nemen. In een verklaring meldde Richard Ashdown, WDF Chief Development Officer, als volgt: “Namens de WDF wil ik de RDF (Russische Darts Federatie, red.) en de betrokken spelers bedanken voor hun begrip en de integriteit die zij in deze tijd tonen. En dan vooral Anastasia Dobromyslova, die een van de grootste kampioenen en geliefde persoonlijkheden binnen de sport is en ten zeerste gemist zal worden tijdens de Lakeside in april.”

Geen Fallon Sherrock op WDF WK Darts, wel Priscilla Steenbergen

De Russische Lakeside deelnemers zijn vervangen door de hoogstgeplaatste spelers in de WDF ranking van eind 2021 die nog geen uitnodiging hadden ontvangen. Fallon Sherrock zou in eerste instantie Dobromyslova vervangen maar zag uiteindelijk toch van deelname af. In de plaats van Sherrock neemt nu Corrine Hammond deel. En omdat zij nu doorschuift naar ronde twee, is Priscilla Steenbergen (de nummer 20 op de WDF wereldranglijst) haar plaatsvervanger.

Jo Clements vervangt Elena Shulgina, Leonard Gates vervangt Aleksey Kadochnikov en Landon Gardiner Roman Obukhov. De wijzigingen hebben ook wat kleine verschuivingen in het programma tot gevolg gehad.

Speelschema Lakeside 2022

Back To Top