Ga naar hoofdinhoud

Wie kent ze niet, Wesley Harms en Joey ten Berge? Deze twee darters zijn, zeker in Nederland, namen die bekend in de oren klinken. Wesley Harms is één van Nederlands beste darters, waar Ten Berge een talent is dat zomaar hoge ogen kan gaan gooien. Een onderlinge confrontatie tussen deze twee darters zou tot een zeer spannende pot kunnen leiden. Maar waarom?

De darters Harms en Ten Berge

Wesley Harms is nog een jonkie in de sport. In 1984 kwam hij te aarde in Alkmaar. Sinds 2007 is hij begonnen met het winnen van verscheidene prijzen. De Open Heerhugowaard was één van zijn eerste overwinning. Al snel werden deze gevolgd door winst bij de Arrow Master en NDB Open Friest. Ook in het buitenland won hij veel, zoals de BDO International open (2011) en de Spring Cup in 2012.

Joey ten Berge maakte zijn doorbraak mee in 2010, toen hij kampioen van Nederland werd. Hiermee begon hij een waslijst vaan mooie prestaties, zoals overwinningen op de Open Zeeland en Open Zwitserland. Ook in 2011 werd hij Nederlands kampioen bij de Singles.

Vooralsnog blijft een grote internationale doorbraak voor beide heren uit. Zowel Harms als Ten Berge deed mee aan het Lakeside toernooi van 2012. Harms bleek de sterkere van de twee. Eerst schakelde hij Martin Philips uit. Hierna moest Robbie Green er aan geloven. Ook Paul Jennings kon de partij niet van hem winnen. De verliezend finalist, Tony O’Shea, klopte hem in de finale met een score van 6-5, waardoor een Nederlandse finale uitbleef. Joey ten Berge werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de sterke Dean Winstanley.

De verwachtingen voor komend jaar zullen hoog zijn. De knappe prestatie van Harms mag volgens velen een staartje krijgen, en ook Ten Berge zal iets meer moeten presteren dan hij deze jaargang deed. Een partij tussen de twee zal dan ook niet minder dan erg spannend worden. Het is een kwestie van geduld of deze partij daadwerkelijk tot stand zal komen.

Back To Top