Ga naar hoofdinhoud

Wesley Harms – Willem Mandigers Lakeside BDO WK darts 2019

Vandaag, woensdag 9 januari, vinden er op Lakeside Darts 2019 louter partijen in de tweede ronde plaats. De middagsessie opent om 14:00 uur Nederlandse tijd met Wesley Harms tegen Willem Mandigers, terwijl de avondsessie rond 22:00 wordt besloten door Richard Veenstra en Scott Waites.

Dinsdag kwam Chris Landman net te kort tegen Kyle McKinstry. De Noord-Ier won met 3-2, nadat hij in de slotset knap 133 uitgooide om te voorkomen dat Landman op 2-0 in legs zou komen.

Lakeside: Wesley Harms – Willem Mandigers

In 2012 en 2013 bereikte Wesley Harms de halve finale van Lakeside en leek het erop dat dartsland Nederland er weer een topper bij had gekregen. In de jaren daarna wist ‘Sparkey’ die vorm niet te herhalen, zakte hij bij de BDO weg in de anonimiteit en stonden er diverse andere landgenoten op.

Harms ziet het zitten dit jaar

Maar het lef en de overtuiging lijken terug te keren bij de Alkmaarder. Hij zette in de openingsronde Tony O’Shea opzij met 3-2, die met zijn drie verloren darts finales tot het meubilair van Lakeside behoort, en verscheen daarna vol zelfvertrouwen voor de microfoons. “Ik voel dat dit wel eens mijn jaar kan worden”, zo zegt Sparkey. “Ik kwam voorheen de Lakeside binnen en voelde me een kind in de speelgoedwinkel, maar ik ben volwassen geworden.”

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Ook boost voor Mandigers op BDO WK Darts

Voor Willem Mandigers was de 3-0 zege op Paul Hogan ook een welkome boost. Hij had in zijn vier eerdere optredens op Lakeside maar één partijtje darten gewonnen. Het zet hem zelfs al aan het denken over een toekomstige overstap naar de PDC, de bond met een wat ruimer gevulde prijzenpot. Maar om daar uit te snoepen zal het niveau ook hoger moeten. “Dat speelt wel eens door mijn hoofd, ja. Maar ik ga daar pas heen als ik hier klaar ben”, zo zegt hij verstandig.

Wesley Harms won de eerdere twee confrontaties tussen de Nederlanders, al waren die matches in 2014 en 2015. De winnaar van deze wedstrijd komt daarna vermoedelijk titelhouder Glen Durrant tegen.

Voorspellingen darten: Harms – Mandigers

Check wedden op Lakeside darts voor de titelfavorieten. Wesley Harms is de favoriet en noteert 1.53, gokken op een zege voor Willem Mandigers levert je 2.50 x je inleg op bij een goede voorspelling. Die voorkeur zal toch te maken hebben met die twee halve finales, al zijn die uit een redelijk ver verleden. We tippen dat Mandigers niet met twee of meer sets verliest in deze ‘first to 4 sets’ partij. De +1,5 handicap op Mandigers noteert 1.78 bij bookmaker Mr Green.

Programma darts vandaag

Middagsessie 14:00-17:00
Wesley Harms (NED) Vs Willem Mandigers (NED)
Trina Gulliver MBE (ENG) Vs Karolina Podgorska (POL)
Michael Unterbuchner (GER) Vs Wayne Warren (WAL)

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Avondsessie 20:00-23:00
Mark McGeeney (ENG) Vs Conan Whitehead (ENG)
Jim Williams (WAL) Vs Dean Reynolds (WAL)
Richard Veenstra (NED) Vs Scott Waites (ENG)

Back To Top