Ga naar hoofdinhoud

In Nederland leeft het darten enorm. De twee grote bonden, de BDO en PDC, bevatten beiden grote Nederlandse namen. Hiervan komt een vrij bekende uit in de PDC. Zijn naam is Joey ten Berge. De in 1985 geboren Hagenaar heeft sinds 2007 al diverse toernooien op zijn naam geschreven. Zijn huidige ranking in de BDO is zevende, een knappe prestatie. Of hij wat kan gaan betekenen op komend Lakeside toernooi, is maar de vraag. Wie is Joey ten Berge?

Jong

Op zestienjarige leeftijd won Ten Berge al een prijs in de WDF Europe Youth Cup. Het hoefde niet lang te duren voordat hij zich ook bij de echte professionals meldde. In 2007 wist hij namelijk al te winnen bij het Austrian Open toernooi. De Hongaar Nándor Bezzeg moest er in de finale aan geloven. In dat zelfde jaar moest hij er in de finale van de Winmau World Masters zelf aan geloven. Paul Gibbs was hem de baas.

Voorspoed

Na dit jaar kwamen twee voorspoedige jaren voor Ten Berge. De Swiss Open en Youth Cup werden gewonnen. Het jaar erna waren de Open Oost en Open Noord prooi voor hem. In 2009 won hij de West Nederland. In 2010 en 2011 was Ten Berge beduidend stiller, al heeft hij zich redelijk weten te herpakken.

Lakeside

Op het World Darts Championship (Lakeside) ging het nog niet helemaal als gewenst. In 2011 wist hij wel de eerste ronde door te komen, en daarmee was alles gezegd. Martin Philips won 4-3 in de Tweede Ronde, waarmee zijn toernooi over was. Twee jaren eerder verloor hij meteen van Martin Atkins. Het zijn duidelijk de Engelsen die hem dwarsbomen.

Desondanks is Joey ten Berge goed op dreef. Weliswaar sleept hij niet iedere maand grote prijzen binnen, hij staat wel zevende op de ranking van de British Darts Organisation. Een man om rekening mee te houden, zeker omdat we er hiervan niet veel hebben in Nederland. Met zijn 26 jaar is er de komende jaren heel erg veel mogelijk.

Back To Top