Ga naar hoofdinhoud

Willem Mandigers gekwalificeerd voor Lakeside 2017 – Eric Bristow ontslagen

Nieuwsupdate Lakeside. Naast de vele nieuwsberichten die er worden geplaatst rondom het PDC-WK, gebeurt er momenteel ook veel wat betreft Lakeside. Wij zetten de laatste leuke en bijzondere nieuwtjes die over het toernooi dat in januari start voor je op een rijtje.

Willem Mandigers

De Eindhovense Willem Mandigers heeft zich via het kwalificatietoernooi alsnog gekwalificeerd voor Lakeside. Op de wereldranglijst darts stond hij nét te laag om zich automatisch te kwalificeren, waardoor hij nog aan de bak moest om erbij te mogen zijn. Voor Mandigers wordt het de derde keer dat hij meedoet in Frimley Green; de vorige twee keer werd hij telkens in de eerste ronde van het BDO WK Darts uitgeschakeld. Aan het kwalificatietoernooi dat hij speelde deed ook Andy Fordham mee, hem lukt het niet om een ticket te bemachtigen. De andere drie plaatsen gingen naar Nieuw-Zeelander Mark McGrath, de Engelsman Paul Hogan en de Belg Davy van Baelen.

Bekijk hier het speelschema Lakeside WK Darts 2017.

Winmau World Masters

In de Lakeside Country Club te Frimley Green, waar dus ook Lakeside wordt gespeeld, vonden de afgelopen dagen de Winmau World Masters plaats. Te boeken staande als een van de grootste BDO-toernooien van het jaar, waren vrijwel alle grote namen aanwezig. Glen Durrant, nummer één darten op de ranglijst in de BDO, wist ook deze titel op zijn naam te schrijven. Bijna was het toernooi echter anders verlopen: Wesley Harms kwam in de eerste wedstrijd van het toernooi uit tegen Durrant, maar wist een 3-1 setvoorsprong niet uit te bouwen.

Ontslag Bristow

Lakeside-legende Eric Bristow is ontslagen als dartsexpert bij Sky Sports. De vijfvoudig winnaar van het toernooi reageerde via twitter op een misbruikzaak in het Engelse voetbal. Bristow zette voetballers neer als watjes en beweerde ‘blij te zijn dat hij wel een echte man is’. Bristow was na zijn actieve carrière als darter meer dan twintig jaar actief bij de zender, maar Sky Sports distantieerde zich onmiddellijk van de mening en uitspraken van The Crafty Cockney, zoals hij in zijn dartstijd werd genoemd.

Lakeside 2017 voorspellingen

Wie wint het BDO WK Darts 2017? De Lakeside favorieten volgens 888sport:

  • Glen Durrant 2.63
  • Danny Noppert 7.00
  • Jamie Hughes en Scott Waites 15.00
  • Martin Adams 19.00

Met gokken op darts krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 05.12.2016.

Back To Top