Ga naar hoofdinhoud

Willem Mandigers in kwartfinale Lakeside tegen Michael Unterbuchner

Nog acht mannen maken kans op de titel van Lakeside 2019, het WK Darts van de BDO. Willem Mandigers is een van hen en de Nederlander speelt vanmiddag om 14:00 uur tegen Michael Unterbuchner.

Donderdag werd er al een prijs uitgereikt in Lakeside, namelijk die voor wereldkampioen darten bij de jongeren. En de winnaar is bijzonder jong: de pas dertienjarige Leighton Bennett versloeg Nathan Girvan met 3-0. Vervolgens verloor het damestoernooi zijn laatste deelneemsters uit Nederland. Sharon Prins was niet opgewassen tegen Mikuru Suzuki en in de avondsessie ging Aileen de Graaf onderuit tegen oud-winnares Anastasia Dobromyslova.

Michael Unterbuchner – Willem Mandigers

De als dertiende geplaatste Willem Mandigers begon niet heel sterk aan het dartstoernooi, al won hij wel met 3-0 van Paul Hogan. Zijn scorend vermogen liet het toen wat afweten, het finishen ging geweldig. Vervolgens lukten beide cruciale onderdelen van het spel wel tegen landgenoot Wesley Harms. Gooit hij er nog een schepje bovenop, dan is de Eindhovense darter een ware titelkandidaat.

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Nederlander wat explosiever

Maar dat geldt ook voor Michael Unterbuchner, vorig jaar een halvefinalist op de Lakeside. Hij zette tweemaal een gemiddelde neer van boven de 90 en heeft van alle deelnemers het derde hoogste toernooigemiddelde. Ook was hij al goed voor zes finishes van boven de honderd (Mandigers drie). Hij won 24 van de 37 gespeelde legs, net iets meer dan Mandigers met zijn 23 uit 37,

De Duitser is een steady speler met weinig dipjes, terwijl Willem Mandigers wat explosiever is, met fluctuaties in niveau. Mandigers heeft bijvoorbeeld al drie legs gewonnen binnen vier beurten (twaalf pijlen maximaal), Unterbuchner nul.

Voorspellingen Lakeside vandaag

Van de vier eerdere onderlinge ontmoetingen won Mandigers er drie. De totale stand in legs van die ontmoetingen is 16-11. Dat biedt perspectieven, en een ander veelbelovende factor is dat beide heren qua carriere in de lift zitten en in dit evenement lijken te groeien.

Wedden op Lakeside darts? Michael Unterbuchner is bij de bookmakers favoriet op 1.57, gokken op winst van Willem Mandigers levert je 2.38 x je inleg op. Het is een first to 5 sets match. We tippen dat er minstens acht sets gespeeld worden op 1.92.

Programma darten vandaag

Middagsessie 14:00-18:00
Michael Unterbuchner v Willem Mandigers
Mikuru Suzuki v Maria O’Brien (SF)
Scott Waites v Conan Whitehead

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Avondsessie 20:00-00:00
Anastasia Dobromyslova v Lorraine Winstanley (SF)
Glen Durrant v Kyle McKinstry
Scott Mitchell v Jim Williams

Back To Top