Ga naar hoofdinhoud

Willem Mandigers – Michael Unterbuchner op BDO WK Darts vandaag

Het wereldkampioenschap darts van de bond BDO heeft zondag acht partijen in petto. De middagsessie wordt afgesloten door Willem Mandigers tegen Michael Unterbuchner, in de partij daarvoor neemt Aileen de Graaf het op tegen Kirsty Hutchinson.

Chris Landman naar tweede ronde BDO WK Darts

Maandag wist Chris Landman de weg naar de tweede ronde te vinden. Hij rekende met 3-2 in sets af met Dave Parletti, die als vierde was geplaatst. Een kleine sensatie dus! Landman stond ze lekker te raken en gooide in de eerste set zelfs een checkout van 170, de hoogste finish die mogelijk is. In de vierde set, op 2-1, had hij een matchdarts, maar door een rekenfoutje mikte hij de pijl op het verkeerde vakje. Het bleek niet noodlottig, al kwam Parletti daarna dus nog wel terug tot 2-2 in sets.

Willem Mandigers – Michael Unterbuchner

De dertigjarige Mandigers begint aan zijn vijfde BDO-WK en bereikte vorig jaar een persoonlijk hoogtepunt door de Lakeside kwartfinale te bereiken. Op de andere grote dartstoernooien van de BDO had hij in 2019 weinig succes en in 2018 won hij voor het laatst een kleiner evenement. Het is dus tijd voor een succesje, al is Unterbuchner niet de gedroomde tegenstander om dat te behalen.

Kwartfinale Lakeside WK Darts vorig jaar

De Duitser stond namelijk vorig jaar in die kwartfinale in de weg en bereikte tweemaal op rij de halve finale van het BDO WK Darts. Ook de 31-jarige Unterbuchner had geen heel opmerkelijk jaar in de majors. De onderlinge stand is 3-2 voor Mandigers, dus dit zo alles overziend lijken de heren ongeveer gelijke kansen te hebben.

Laatste BDO WK Darts in de geschiedenis?

‘Wimpie’ Mandigers is een van de spelers die openlijk kritiek uit op het beleid van de BDO. De bond staat er niet best voor, wat ook blijkt uit de noodzaak om vanwege tegenvallende ticketverkoop het prijzengeld te reduceren. “Het is misschien wel het laatste WK Darts bij de BDO, die wil je toch heel graag winnen”, zo verklaart Mandigers zijn keuze om toch af te reizen naar Londen.

Wedden op Darts | Willem Mandigers noteert bij bookmakers 2.15 en Michael Unterbuchner 1.67 voor de winst. We voorspellen dat alle vijf sets gespeeld moeten worden @2.45.

Programma BDO WK Darts vandaag

Zondag 5 januari 2020
Middag 14:00-18:00
Wayne Warren v Thompson/Williams (RD1)
Joe Chaney v Ben Hazel (Prelim)
Aileen de Graaf v Kirsty Hutchinson (RD1 Women)
Willem Mandigers v Michael Unterbuchner (RD1)

Avond 20:00-00:00
Andreas Harrysson v John O’Shea (Prelim)
Deta Hedman v Laura Turner (RD1 Women)
Paul Hogan v Brian Raman (Prelim)
Martijn Kleermaker v Gino Vos (RD1)

Back To Top