Ga naar hoofdinhoud

Willem Mandigers – Paul Hogan Lakeside Darts 2019: kleine kans op zege

Lakeside 2019 vandaag. Maandag 7 januari vinden er op het BDO WK Darts acht partijen plaats. Het gaat om twee matches in de voorronde, een partij in het damestoernooi en vijf confrontaties in de eerste ronde.

Gisteren kwamen er twee Nederlandse darters in actie waarvan een zich wist te plaatsen voor de volgende ronde. De Belg Roger Janssen versloeg Wouter Vaes met 3-0 in sets, maar Richard Veenstra wurmde zich ondanks een lager gemiddelde met 3-2 langs Nigel Heydon.

Willem Mandigers – Paul Hogan

Voor de vijfde keer op rij is Willem Mandigers present op Lakeside, het gezellige onderkomen van het officieuze WK darts dat de rest van het jaar fungeert als feesthal. Mandigers heeft in Frimley Green nog niet heel veel succes mogen proeven. Hij won slechts een van zijn vijf partijen en de Brabander wacht nog op een echte doorbraak op een groot BDO-toernooi.

Toch meent de Eindhovenaar een kans te maken zich voor het circuit van de rivaliserende bond PDC te plaatsen. Maar het is noodzakelijk om het in elk geval te proberen, want momenteel is darten een dure hobby: het kost meer dan het oplevert. In het dagelijkse leven werkt hij bij H&S Betonwaren.

Wedden op Lakeside darts? Inzetten doe je bij Mr Green!

Hogan uit ander dartstijdperk

Mandigers speelt tegen Paul Hogan, die in de voorronde afrekende met Wes Newton met een gemiddelde van 88. Dat was toch wel een verrassing, want Newton was in 2014 nog een van de deelnemers aan de PDC Premier League Darts. Hij onthulde na de match echter dat hij schouderklachten heeft. Da’s toch een meevaller, want Hogan lijkt wat minder potentie te hebben, is nu 55 jaar en komt nog uit een ander dartstijdperk. Hij stond in 1995 al eens in de kwartfinale op Lakeside, in de jaren dat Raymond van Barneveld daar in opkomst was.

Oppassen geblazen

Hogan speelt ook erg weinig toernooien en is dus vooral een kroegspeler, maar hij heeft zijn uitschieters. Vorig jaar deed hij mee aan het PDC UK Open en versloeg hij Jeffrey de Zwaan en maakte hij het tegen Gerwyn Price erg lastig (10-9).

Weddenschap darten

Wedden op Lakeside darts vandaag? Paul Hogan is de favoriet en staat bij de bookmakers op 1.46, Willem Mandigers noteert 2.65 voor een zege. We tippen dat Mandigers niet met twee of drie sets verliest. De weddenschap +1,5 sets handicap op de Nederlander levert je 1.86 x je inleg op bij een goede voorspelling. Deze bet is dus succesvol als Mandigers wint of met 3-2 verliest.

Programma darten vandaag

Lakeside maandag 7 januari 2019

Middagsessie 14:00-17:00 uur
David Cameron – Andy Hamilton (P)
Oliver Ferenc – Ryan Hogarth (P)
Willem Mandigers – Paul Hogan

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Avondsessie 20:00-00:00 uur
Michael Unterbuchner – Justin Thompson
Anastasia Dobromyslova – Laura Turner
Jim Williams – Roger Janssen
Daniel Day – Dean Reynolds

Back To Top