Ga naar hoofdinhoud

Winnaar Lakeside 2019: Glen Durrant voltooit zijn hattrick

Glen Durrant heeft, in navolging van de vorige twee jaren, ook Lakeside 2019 op zijn naam geschreven. De Engelsman, bijgenaamd Duzza, is daardoor de eerste darter sinds de legendarische Eric Bristow in 1986 die driemaal op rij het Lakeside WK Darts wint. In de finale was hij met 7-3 te sterk voor Scott Waites, ook een voormalige winnaar.

Winnaar Lakeside 2019 WK Darts

Duzza stond aan de start van Lakeside, het wereldkampioenschap darts van de bond BDO, als een van de grootste favorieten die het toernooi ooit heeft gekend. Zijn heerschappij over de British Darts Organisation is wurgend. De 48-jarige parttime darter erkent dat deze bond hem nu geen uitdagingen meer biedt en richt zijn blik voortaan op het bemachtigen van een tourkaart bij de PDC. Met zijn niveau moet daar minstens tot de top dertig kunnen gaan behoren.

Scott Waites eerst op voorsprong

Toch nam Scott Waites op een 3-2 voorsprong in de finale. Scotty 2 Hotty, zoals zijn bijnaam luidt (een verwijzing naar een bokser), liet het momentum daarna echter glippen en Duzza pakte vijf sets op rij. Dat kwam de spanning van de match natuurlijk niet ten goede, maar de kemphanen hadden daarvoor wel al wat vuurwerk laten zien. Zo pakte Duzza de allereerste leg door 83 uit te gooien via bulls eye en maakte Waites gelijk via een elfdarter. De BDO is weliswaar de kleinere bond, maar op dit niveau acteren echt geen kleine jongens.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Glen Durrant pakt de hoofdprijs

Durrant sloot de eindstrijd af met een gemiddelde van 95,2 en over heel Lakeside gemeten komt hij per drie pijlen tot 96,0. Wederom mocht hij een cheque ontvangen met daarop het fijne bedrag van honderdduizend Britse pond genoteerd. Grappig genoeg had iemand bij de BDO gefaald om ‘hundred’ goed op te schrijven, want er stond ‘hunred’. Geeft niet: het ging erom dat de darters scherp bleven, en dat waren ze in weer een amusante editie van Lakeside.

Beste darts ervaring ooit

“Toen ik hier voor het eerst won, voelde dat alsof mijn ultieme droom uitkwam”, zo sprak Durrant. “Maar nu ik deze laatste dubbel raakte voor mijn derde titel op rij, geeft dat me het beste gevoel dat ik ooit heb ervaren met het darten. En om mijn hattrick te voltooien tegen een Lakeside-legende als Scott Waites, dat is de kerst op de taart”, zo sprak Duzza vol respect.

Over drie dagen staan zowel Glen Durrant als Scott Waites aan de start van de Qualifying School van de PDC, ergens in een lege gymzaal te Wigan. Wie weet zien we ze later dit jaar terug op de grote dartstoernooien van de PDC.

Zie Speelschema Lakeside WK Darts voor het complete programma en alle uitslagen.

Back To Top