Ga naar hoofdinhoud

Wint Jan Dekker van Alan Norris in halve finale Lakeside?

De 23-jarige Jan Dekker staat vandaag voor de tweede keer in zijn carrière in de halve finale van Lakeside World Darts Championship. Voor een plaats in de finale moet hij zien te winnen van Alan Norris. Is ‘Doubledekker’ sterk genoeg om te winnen van ‘Chuck’?

De darter uit Emmen zorgde gisteren voor een sensatie door met grote cijfers af te rekenen van publieksfavoriet Martin Adams. ‘Wolfie’ kreeg met 5-2 klop van de Nederlander, die het in 2011 ook reikte tot de laatste vier.

Tegenstander Norris boekte ook een knappe overwinning. De 41-jarige darter was in de kwartfinale met 5-2 te sterk voor de als tweede geplaatste James Wilson. Voor ‘Chuck’ is het de eerste keer dat hij in de halve finale staat, zijn beste resultaat voorheen was een kwartfinale in 2012.

Opvallend is dat de Engelsman de laatste twee jaar telkens uitgeschakeld werd door een Nederlander. In 2012 verloor hij kansloos van Christian Kist en vorig jaar was Wesley Harms in de tweede ronde met 3-2 nipt te sterk. Het zou erg mooi zijn als Dekker deze ’traditie’ voort kan zetten en zich zo kan plaatsen voor de grote finale.

Dekker favoriet voor plaats in finale Lakeside

Ik verwacht dat de 23-jarige Dekker zich vandaag plaatst voor zijn eerste finale op het WK van de BDO. Norris heeft dit toernooi een hoog niveau laten zien, maar zal net te kort komen tegen ‘Doubledekker’.

Stephen Bunting – Robbie Green

Titelfavoriet Stephen Bunting is in de halve finale gekoppeld aan Robbie Green, het vierde reekshoofd op het WK Darts van de BDO. Beide heren worden om 15.30 uur Nederlandse tijd op het podium geroepen in de Lakeside Country Club te Frimley Green.

‘The Bullet’ plaatste zich voor de laatste vier via een 5-2 overwinning op Rick Hofstra. Gezien de stand lijkt het een eenvoudige zege, maar in de praktijk ging het erg moeizaam. Bunting moest een 2-0 achterstand weg werken en mag van geluk spreken dat de 36-jarige Nederlander niet verder van hem weg liep. Toch wist hij de wedstrijd te kantelen en plaatste zich zodoende voor de halve finale.

De 28-jarige Engelsman is de favoriet voor een plaats in de finale. Bookmaker 888sports.com noteert winst voor Bunting met 1.30x. Een zege van ‘Kong’ levert 3.30x het ingezette bedrag op.

Halve finales damestoernooi Lakeside

Op zaterdag 11 januari worden naast de halve finales bij de heren, ook de halve finales van het damestoernooi afgewerkt. Topseed Deta Hedman neem het op tegen Ann Louise Peter uit Denemarken. De tweede halve finale gaat tussen titelhoudster Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton.

Live wedden op Lakeside 2014

Live wedden op BDO world championship darts 2014 is gedurende het hele toernooi mogelijk. Er kan gewed worden op de uiteindelijke winnaar, maar er kunnen ook live weddenschappen geplaatst worden op wedstrijden die op dat moment afgewerkt worden.

Back To Top