Ga naar hoofdinhoud

Het WK darts 2019 van de BDO blijft op Lakeside

De kogel is door de kerk: het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO blijft plaatsvinden op Lakeside. Een woordvoerder van de feesttent in Frimley Green heeft dat laten weten aan de dartssite dartsnieuws. Twijfel was gerezen over het aanblijven van de locatie, zeker gezien de BDO een paar veranderingen ondergaat.

BDO WK Darts op Lakeside

De bond lag al jaren onder vuur omdat een deel van de spelers vindt dat de zaken te amateuristisch worden aangepakt. Logisch: ze zien dat bij er bij de PDC miljoenen omgaan in de sport en zij moeten het doen met een habbekrats.

Maar juist met het oog op het verbreden van de populariteit van de BDO-evenementen, is het cruciaal dat Lakeside het strijdtoneel blijft van het vlaggenschip. Lakeside ademt sfeer, traditie en geschiedenis. Sinds 1986 staat het BDO WK darts aldaar op de agenda. In de tussentijd grepen Raymond van Barneveld (1998, 1999, 2003 en 2005), Jelle Klaasen (2006) en Christian Kist (2012) daar de hoofdprijs.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

BDO spelers op Grand Slam of Darts

Maar voordat het zover is en Lakeside 2019 losbarst, zien we de beste BDO-spelers eerst opdraven bij de Grand Slam of Darts. Dat is de jaarlijkse clash tussen mannen van de PDC en de BDO.

Al een paar BDO-klanten zijn op basis van de ranglijst verzekerd van hun plekje bij het dartstoernooi dat op 10 november 2018 van start gaat. Het betreft Glen Durrant, de regerend Lakeside-kampioen, Mark McGeeney, Jim Williams, Gary Robson, Michael Unterbuchner en Scott Mitchell. Wesley Harms mag ook de koffers pakken, maar Richard Veenstra zit in de wachtkamer. Hij zal pas na de Winmau World Masters, van 3 tot en met 8 oktober, weten of hij ook echt af mag reizen.

Plaatsingslijst Lakeside 2019

Na de BDO British Classic en de BDO British Open is de plaatsingslijst voor Lakeside 2019 wel al bekend. Vier landgenoten genieten een geplaatste status en ontlopen daardoor in de openingsronde een andere speler uit de top zestien.

Dat zijn Wesley Harms, Richard Veenstra, Chris Landman en Willem Mandigers; ze zijn respectievelijk als vierde, achtste, tiende en dertiende geplaatst. Derk Telnekes is ongeplaatst terwijl Wouter Vaes eerst door de voorronde moet zien te geraken.

Back To Top