Ga naar hoofdinhoud

WK Darts Lakeside bestaat niet meer: O2 Arena nieuwe locatie

Lakeside 2020 gaat er niet van komen. De BDO verplaatst zijn belangrijkste toernooi naar de Engelse hoofdstad. Dik dertig jaar was de Lakeside Country Club de plaats van handeling van BDO’s vlaggenschip. Het circus verhuist per 2020 naar Londen.

WK Darts Lakeside naar O2 Arena Londen

Begin dit jaar was Lakeside, de evenementenzaal in het Engelse Frimley Green, nog de locatie van het wereldkampioenschap darts van de bond BDO. Eind 2018 was er al de nodige twijfel of op die plek waar zich zoveel dartshistorie heeft afgespeeld een nieuw WK-hoofdstuk geschreven zou worden. De British Darts Organisation slaagde er toen in om de boel vlot te trekken en het toernooi op Lakeside doorgang te laten vinden. Maar kennelijk waren er toch te grote scheurtjes in de samenwerking gekomen: begin 2020 vindt het WK Darts van de BDO plaats in de O2 Arena te Londen.

Furore Nederlanders in Frimley Green

Drie Nederlanders tilden in Lakeside de felbegeerde beker omhoog. Raymond van Barneveld flikte het in 1998, 1999, 2003 en 2005, Jelle Klaasen won in 2006 de finale van Barney en in 2012 bleek Christian Kist de sterkste. Glen Durrant is momenteel de titelhouder. De drievoudig winnaar stapte na zijn zege dit jaar over naar de rivaliserende bond PDC, die overigens de play-offs van de Premier League Darts in de O2 Arena houdt.

Ontevreden over beleid Des Jacklin

Niet alleen vanwege de rijke en lange band tussen de BDO en Lakeside komt de stap al met al toch als een verrassing. Daarnaast is het een prettige surprise dat er zo’n prestigieuze locatie is gevonden. De O2 Arena is een glamoureuze plek, terwijl de BDO inmiddels niet meer over zoveel dartssterren beschikt. Zelfs het ondersteunend personeel loopt momenteel massaal weg. Uit onvrede over het beleid van voorzitter Des Jacklin namen masters of ceremonies Richard Ashdown en enkele top scheidsrechters eerder in augustus ontslag.

BDO World Trophy naar Blackburn

Ook voor de BDO World Trophy, die 29 augustus begint, is een nieuw onderkomen gevonden. In juli leek het er nog op dat het evenement afgeblazen moest worden gezien de BDO moeite had met het strikken van een juist onderkomen. De tv-deal met Eurosport kwam ook op losse schroeven te staan. Maar uiteindelijk kwam er redding via een contract met King George’s Hall in Blackburn voor de komende drie edities.

Back To Top