Ga naar hoofdinhoud

WK Darts Lakeside is het echte thuis van Martin Adams

Wat ooit misschien wel hét grootste dartstoernooi van de wereld was, krijgt nu wellicht niet meer de aandacht die het verdient. Lakeside, Embassy, het BDO WK Darts; hoe je het ook wil noemen, het grootste toernooi van de BDO heeft niet meer de allure die het ooit had, toen bijvoorbeeld een man als Raymond van Barneveld nog furore maakte bij de tweede dartsbond.

Toch wordt er ieder jaar nog op een leuk niveau gespeeld, en lijken grote dartstalenten nog met enige regelmaat door te breken, alvorens ze overstappen naar de financieel veel aantrekkelijkere PDC. Een van de meest opvallende namen op de Lakeside 2017 deelnemerslijst is Martin Adams. “Wolfie” is al jaren een bekende speler, die voor de BDO mooie dingen heeft laten zien.

Bekijk hier het speelschema Lakeside WK Darts 2017.

Martin Adams is om

Onlangs zagen we Martin Adams in actie op de Grand Slam Of Darts. Op zich niet zo bijzonder, zou je denken, zij het niet dat Adams pas sinds een jaar de uitnodigingen van de PDC accepteert. Wolfie hield jarenlang vol wanneer het aankwam op het afwijzen die invitaties, omdat hij weigerde mee te doen aan een toernooi dat georganiseerd werd door de andere bond. De PDC besloot daarop de Engelsman niet meer uit te nodigen, waardoor hij in 2015 (het jaar waarin hij zijn vierde Lakeside-titel op een haar na misliep) toch maar toegaf en meedeed. In zijn eerste deelname aan de Grand Slam of Darts, speelde hij zichzelf meteen bij de laatste zestien.

Duidelijk is dat dit niveau wellicht toch een tikkie te veel is gevraagd van de bebaarde speler. Zijn echte thuis is namelijk het Lakeside toernooi. Jarenlang was hij misschien wel de grootste uitdager van Barney als het gaat om het winnen van wat toen nog The Embassy was. Het lukte hem dan ook pas dit toernooi op zijn naam te schrijven, toen Raymond van Barneveld de overstap maakte naar de andere bond. Drie keer won hij het BDO WK Darts, twee keer verloor hij in de finale. Ook dit jaar hoort Wolfie bij de grote kanshebbers; hoewel hij toch wel o.a. Glen Durrant en onze nieuwe Nederlandse topper Danny Noppert voor moet laten gaan.

Voorspellingen Lakeside 2017

Wie wint het BDO Lakeside WK Darts 2017? De favorieten volgens 888sport:

Met wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 22.11.2016.

Back To Top