Ga naar hoofdinhoud

WK Darts maandag: Wesley Harms – Andreas Harrysson en Waites – Adams

Daar gaan we weer! Vandaag, maandag 6 januari 2020, zijn er zeven partijen op het wereldkampioenschap darts van de bond BDO. De middagsessie telt drie wedstrijden en de laatste daarvan is Wesley Harms tegen Andreas Harrysson. De mooiste pot van de avond is Scott Waites tegen Martin Adams.

Willem Mandigers uitgeschakeld

Voor Willem Mandigers was het avontuur zondag direct over in de openingsronde. Hij ging onderuit tegen Michael Unterbuchner. De Duitser, vorig jaar nog halvefinalist, won met 3-1 in sets. Het gemiddelde van de als achtste geplaatste Mandigers was beter (94,2 om 89,7), maar in zo’n korte partij (best of 5 sets) is dat minder doorslaggevend dan in langere wedstrijden.

BDO WK Darts: Wesley Harms – Andreas Harrysson

De 35-jarige Harms heeft een fraai verleden op het Lakeside WK Darts. Maar waar blijft een nieuwe serieuze gooi naar de titel van ‘Sparkie’? Hij was halvefinalist in 2012 en 2013 en kwartfinalist in 2016 en hij raapte bij de BDO al met al 22 titels op. Maar dat was bij relatief kleine evenementen; zijn teller bij de majors staat nog op nul.

Hij besloot een jaar of twee terug om zijn oude beroep, elektricien, weer op te pakken. Dat nam wat druk weg van het darten. Vorig jaar stond hij in februari zelfs eventjes bovenaan de BDO-ranking. Het zit er dus nog wel in bij Harms. De Zweed Andreas Harrysson is een debutant op het WK Darts en speelde in 2019 maar 1 major.

Scott Waites – Martin Adams

Oef, wat een affiche voor de eerste ronde! Scott Waites won het BDO WK tweemaal en stond vorig jaar nog in de eindstrijd, waarin Glen Durrant te sterk was. Daarnaast is Waites erg solide in zijn eerste ronde partijen op het WK: hij werd nog maar eenmaal, in twaalf optredens, direct uitgeschakeld.

Maar die cijfers verbleken bij het cv van Martin “Mister BDO” Adams. ‘Wolfie’ is inmiddels boven de 60 en doet voor de 26e keer mee! Op de schoorsteenmantel van Adams prijken drie WK-titels, de laatste dateert van 2011. Vorig jaar ontbrak Adams om medische redenen, toch wist hij zich gaandeweg het jaar op te richten en genoeg punten bij elkaar te gooien om zich weer te kwalificeren.

Voorspellingen BDO WK Darts vandaag

Wedden op darts | Martin Adams noteert bij de bookmakers 3.60 voor een zege en Scott Waites 1.28. Met die noteringen willen we best inzetten op Adams. Wesley Harms is @1.25 dik favoriet in zijn partij tegen Harrysson (3.80).

Programma darts maandag 6 januari

Middag 14:00-18:00
Gabriel Pascaru v Justin Hood (Prelim)
David Cameron v Nick Fullwell (Prelim)
Wesley Harms v Andreas Harrysson (RD1)

Avond 20:00-00:00
Andy Hamilton v Darren Herewini (RD1)
Mikuru Suzuki v Maria O’Brien (RD1 Women)
Scott Waites v Martin Adams (RD1)
Adam Smith-Neale v Paul Hogan (RD1)

Check speelschema WK Darts voor het volledige programma en alle uitslagen.

Back To Top