Ga naar hoofdinhoud

Aftellen naar Lakeside 2018 – Danny Noppert is er weer bij

Nog twee maanden en dan barst hét evenement van het jaar los in Frimley Green. Het Lakeside 2018, het WK darten van de BDO, staat dan op de agenda. Kan het jaar nog mooier beginnen?

Danny Noppert is er natuurlijk weer bij alsook Gary Robson, die op een wonderlijke manier alsnog aan zijn ticket kwam.

Lakeside 2018 WK Darts

Danny Noppert maakte begin dit jaar zijn debuut op het BDO WK Darts. De Fries kende een prachtig toernooi en reikte helemaal tot aan de finale. Daar moest hij uiteindelijk dan toch zijn meerdere erkennen in Glen Durrant. De Engelsman kwam eerder nooit verder dan de halve finale en won de eindstrijd met 7-3. Noppert gaf echter een prima visitekaartje af en zal dit jaar voor revanche gaan. Eerdere BDO wereldkampioenen waren Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Christian Kist.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Grand Slam of Darts 2017

Voor het zover is speelt de 26-jarige darter uit Joure nog een toernooi bij de PDC. Van 11 t/m 19 november 2017 vind het jaarlijkse Grand Slam of Darts plaats waarin 24 spelers van de PDC het opnemen tegen 8 spelers van de BDO. Noppert kwalificeerde zich in juni al voor het toernooi en maakte tijdens de vorige editie indruk door de groepsfase te overleven, waarin hij speelde tegen Raymond van Barneveld en Mensur Suljovic, en later bijna nog Gary Anderson uitschakelde.

Verder zien we deze BDO-ers terug op de GSOD: Glenn Durrant – Lakeside kampioen 2017, Peter Machin – World Trophy kampioen 2017, Mark McGeeney, Jamie Hughes, Scott Mitchell, Ross Montgomery en Cameron Menzis. Deze laatste vijf kwalificeerden zich op basis van hun BDO ranking.

Gary Robson alsnog naar BDO WK Darts

Krzystof Ratajski heeft de uitnodiging voor Lakeside 2018 geweigerd. De Pools won de Winmau World Masters en had daarom recht op een Lakeside ticket. Ratajski’s voorkeur ging echter uit naar het EK Darts van de PDC en verspeelde daarmee zijn deelname aan het Lakeside WK Darts. Degenen die daarvan profiteert is Gary Robson die nu zijn plaats opvult. Ratajski heeft zich overigens ook geplaatst voor het WK Darts van de PDC.

Wedden op darts? Zet in en win Mr Green!

Back To Top