Ga naar hoofdinhoud

Zeven Nederlanders op BDO WK Darts plus 13-jarige Leighton Bennett

Op zijn dertiende mag Leighton Bennett eigenlijk nog geen pub betreden of ‘s avonds laat nog werk verrichten. Toch heeft de jonge Engelsman zich geplaatst voor het BDO wereldkampioenschap darts (het toernooi dat door het leven ging als Lakeside) en zal het nieuwe supertalent binnen de van origine kroegsport begin 2020 dus aan de bak moeten.

Lakeside verhuist naar O2 in Londen

We kunnen het WK darts eigenlijk niet meer Lakeside noemen, want het toernooi verhuist bij de komende editie naar een zaal binnen het O2 complex te Londen. Het waren mooie decennia daar in de evenementenhal Lakeside te Frimley Green, maar het is tijd voor de BDO om zijn zaakjes wat professioneler aan te pakken en een machtig complex in een metropool als Londen past bij die ambitie.

Nederlanders op Lakeside 2020

De bond maakt binnenkort bekend welke darters zich op grond van hun huidige ranking hebben verzekerd van deelname aan het BDO WK Darts 2020. Maar inmiddels zijn al zeven Nederlanders er zeker van dat ze een startbewijs krijgen. Het betreft Wesley Harms, Richard Veenstra, Martijn Kleermaker, Willem Mandigers, Chris Landman, Dennie Olde Kalter en Gino Vos. De eerste vier behoren zelfs tot de top tien van BDO’s ranking. Bij de dames zullen onze landgenoten Aileen de Graaf en Sharon Prins van de partij zijn.

Jonge Leighton Bennett op BDO WK Darts

De tiener Leighton Bennett is de nummer 18 van de ranking en kan ook alvast zijn ouders gaan informeren dat hij thuis ontbreekt aan de kerstdis. Want hij zal zijn tijd moeten benutten om op tijd te slapen, veel te oefenen en zich niet helemaal klem te eten. “Ik ben vast de enige persoon van dertien jaar die rond die periode niet met Kerstmis bezig is,” zo zegt het joch. Hij beseft dat het gezien de nieuwe locatie een historische editie wordt. “Vanaf december ga ik volop trainen en mezelf voorbereiden op het toernooi. Het is mooi om onderdeel uit te maken van een nieuw tijdperk bij de BDO.”

Bennett won eerder dit jaar al een demo-potje van Phil Taylor en pakte in de reeks Junior Darts Corporation zes van de tien toernooien. Mogelijk wordt hij ook aangewezen voor deelname aan de Grand Slam of Darts, het enige toernooi met spelers van zowel de BDO als PDC.

Back To Top